Snedkerens nye drømmemateriale

15. oktober 2015
Snedkerens nye drømmemateriale

Valchromat er en ny gennemfarvet og superpraktisk træplade, der er uhyre let at bearbejde og sparer flere arbejdsgange

Resultatet bliver flottere – og finishen bliver knivskarp. Arbejdet bliver både lettere og hurtigere at udføre. Og helt nye løsninger bliver mulige.

Sådan lyder de helt håndgribelige fordele, som et nyt innovativt byggemateriale vil medføre for alle de gør-det-selv-folk, håndværkere og producenter, der skal fremstille forskellige former for møbler og dekorationer i træ.

Nyheden hedder Valchromat og er et epokegørende træ-produkt, som firmaet Designboard nu introducerer i Danmark. I korte træk er Valchromat en videreudviklet MDF/træfiber-plade, som er gennemfarvet i hele pladens tykkelse og er mere homogen i strukturen og hele 30 procent stærkere end en traditionel MDF-plade. Det betyder blandt andet, at man kan spare hele arbejdet med at male det færdige produkt og eventuelt montere kantlister. Den øgede styrke gør det også muligt at skabe mere elegante løsninger med tyndere plader.

Valchromat er fremstillet af ekstremt små træfibre, der er tilsat organiske farver og efterfølgende bundet sammen via en speciel harpiksbehandling. Disse træfibre komprimeres til slut i processen, og resultatet er nogle meget homogene plader, der er resistente overfor fugt og har en høj fysisk slidstyrke. Pladerne har samme hårdhed og struktur i hele dybden, og de kan derfor bearbejdes med meget stor præcision ved eksempelvis udfræsning eller savning – uden at kanterne flosser og skal efterbehandles.

Valchromat produceres i hele 12 forskellige farver og tilbydes i seks forskellige tykkelser. I ubehandlet form har pladerne en diskret og flot mat overflade, men de kan også efterfølgende behandles med lak, olie eller voks, så det færdige produkt får den ønskede glans og det eftertragtede udtryk.

Designboard har adresse i Søborg og tilbyder et bredt sortiment af nye innovative byggeprodukter, der giver designere, arkitekter, entreprenører, producenter, snedkere og gør-det-selv-folk nye muligheder og løsninger. De nye Valchromat-plader lagerføres af grossisten Rindom og kan købes i byggemarkeder og trælasthandler overalt i Danmark.