Epokegørende træprodukt erobrer det danske marked

4. april 2017

Designboard oplever stor salgssucces med de gennemfarvede Valchromat-træplader, som nu også tilbydes i versioner med FSC-mærke

Et nyt innovativt træprodukt, der for to år siden blev lanceret som ”Snedkerens nye drømmemateriale”, er nu for alvor ved at få tag i det danske marked.

Det drejer sig om Valchromat, der populært sagt er en videreudviklet  MDF/træfiber-plade, som er gennemfarvet i hele pladens tykkelse. Denne unikke egenskab giver en række tidsbesparelser for alle de håndværkere, designere og virksomheder, der skal fremstille forskellige former for møbler og dekorationer i træ.

Firmaet Designboard, der er dansk importør af Valchromat fra Portugal, oplyser således, at omsætningen af dette produkt hidtil er steget med omkring 50 procent om året, og at forventningen til fremtiden er en endnu større vækst. Ifølge Jan Saabye, der er medejer af Designboard, bygger forventningen blandt andet på, at der nu er blevet etableret et stort og landsdækkende forhandlernet med hurtig og sikker levering, og at Designboard netop er blevet medlem af FSC og fremover også vil kunne tilbyde Valchromat-pladerne i versioner med FSC-mærke.

Valchromat er fremstillet af ekstremt små træfibre, der er tilsat organiske farver og efterfølgende bundet sammen via en speciel harpiksbehandling. Disse træfibre komprimeres til slut i processen, og resultatet er nogle meget homogene plader, der er resistente overfor fugt og har en høj fysisk slidstyrke. Pladerne har samme hårdhed og struktur i hele dybden, og de kan derfor bearbejdes med meget stor præcision ved eksempelvis udfræsning eller savning – uden at kanterne flosser og skal efterbehandles. Valchromat produceres i hele 10 forskellige farver og tilbydes i seks forskellige tykkelser.

Designboard har kontor og showroom i Søborg og tilbyder et bredt sortiment af nye innovative byggeprodukter, der giver designere, arkitekter, entreprenører, producenter, snedkere og gør-det-selv-folk nye muligheder og løsninger. Valchromat-pladerne lagerføres af grossisterne Rindom i Brøndby og Keflico i Støvring og kan bestilles i byggemarkeder og trælasthandler overalt i Danmark.